ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

Ο καφές προστατεύεται από το εξωτερικό περιβάλλον, ενώ τα αρώματα διατηρούνται στο εσωτερικό της κάψουλας.

Το αλουμίνιο είναι το πλέον προστατευτικό υλικό που υπάρχει σήμερα. Εγγυάται τη φρεσκάδα των αρωμάτων που τόσο προσεκτικά δημιουργούμε καθώς και των πλούσιων γεύσεων των Εκλεκτών Ποικιλιών μας. Πολύ ελαφρύ αλλά και δυνατό, σφραγίζει προσεκτικά τον καφέ και τον προστατεύει από τα στοιχεία του εξωτερικού περιβάλλοντος που θα μπορούσαν να τον βλάψουν.

Εμπνέοντας τη βιώσιμη κατανάλωση

Στη Nespresso, αναζητούμε πάντα τρόπους για να κάνουμε τη διαφορά όπου μπορούμε. Για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε να "επιχειρούμε" υπεύθυνα. Αυτό συνεπάγεται ότι διασφαλίζουμε τη διατηρησιμότητα του καφέ σας μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης, με ορατά αποτελέσματα.

Χρήση που δεν σταματά στην τελευταία σταγόνα του καφέ σας.

Το αλουμίνιο δεν είναι μόνο 100% ανακυκλώσιμο, είναι απόλυτα ανακυκλώσιμο. Κάθε κάψουλα που ανακυκλώνεται μπορεί να επανέλθει σε κάποιο άλλο αντικείμενο της καθημερινότητάς μας - μια άλλη κάψουλα, ποδήλατο, ελβετικό μαχαίρι στρατού, καρέκλα, στυλό, πλαίσιο παραθύρου ή θήκη ρολογιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από κάψουλα καφέ σε ποδήλατο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από κάψουλα καφέ σε στυλό

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από κάψουλα καφέ σε καρέκλα

1 / 3

ΚΑΦΕΣ

ΚΑΦΕΣ

Η χρήση του καφέ σας δε σταματά στην τελευταία του σταγόνα.

Τα υπολείμματα αλεσμένου καφέ μίας χρησιμοποιημένης κάψουλας, από τη στιγμή που θα διαχωριστούν από το αλουμίνιο, μπορούν χρησιμοποιηθούν ξανά με ποικίλους και ιδιαίτερα καινοτόμους τρόπους. Σήμερα, χρησιμοποιούνται σε οργανικά λιπάσματα κομποστοποίησης για τον εμπλουτισμό των χαρακτηριστικών του εδάφους σε καλλιέργειες ρυζιού ή ακόμα και σε αμπελώνες. Επίσης, μετατρέπονται σε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας όπως είναι τα βιοκαύσιμα των λεωφορείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πως ανακυκλωνω τις καψουλές μου;

ΣΕ BOUTIQUES

Ανακυκλώστε τις κάψουλές σας στην κοντινότερη σε εσάς Nespresso Boutique.

ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Ανακυκλώστε τις κάψουλές σας σε ένα από τα 12 επιλεγμένα συνεργαζόμενα καταστήματα Κωτσόβολος που λειτουργούν ως σημεία συλλογής.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Ανακυκλώστε τις κάψουλες σας με κάθε παραγγελία εύκολα, τώρα και από το σπίτι.

Ανακύκλωση, μια παγκόσμια προσπάθεια.

Αργεντινή

Συνεργαζόμαστε από κοινού με το Ίδρυμα Huerta Niño για την οικοδόμηση κοινόχρηστων κήπων λαχανικών σε αγροτικά σχολεία προκειμένου να δώσουμε μια βιώσιμη λύση στις κοινότητες. Διαχωρίζουμε τον καφέ από το αλουμίνιο, μετατρέπουμε το αλουμίνιο σε νέα αντικείμενα. Αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που ανακυκλώνουμε. Ο καφές επαναχρησιμοποιείται ως λίπασμα για την ανάπτυξη 100 κήπων λαχανικών σε σχολές αγροτικής παραγωγής. Όταν ανακυκλώνετε τις κάψουλες σας, συμβάλλετε κι εσείς σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.

Ελβετία

Οι κάψουλες αλουμινίου μπορούν να ανακυκλωθούν άπειρες φορές και να πάρουν πολλές μορφές. Αυτή είναι η νέα έκδοση του στυλό Caran d'Ache, το σώμα του οποίου αποτελείται από 25% αλουμίνιο από ανακυκλωμένες κάψουλες

Ισπανία

Χρόνο με το χρόνο, ο καφές από τις ανακυκλωμένες κάψουλες βρίσκεται σε ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι φιλικό προς τη φιλανθρωπία που περνάει από τους ορυζώνες του Δέλτα του Έβρου ποταμού και τελειώνει στην ισπανική ομοσπονδία Foodbank.

Ιταλία

"«Από τον κόκκο του καφέ μέχρι τον κόκκο του ρυζιού». Ένα ταξίδι στο οποίο ένας κόκκος καφέ, που καλλιεργείται και λατρεύεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη, φτάνει να γίνει ένας κόκκος ρυζιού στο τραπέζι των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Οι επιλογές μας το έκαναν αυτό δυνατό. Αυτή είναι η ιστορία αυτού του ταξιδιού, ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ αν θέλουμε να συνεχιστεί...

Σιγκαπούρη

ΗNespresso της Σιγκαπούρης ξεκίνησε την τοπική πρωτοβουλία ανακύκλωσης την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 2016. Ο κύριος σκοπός ήταν να δείξει πώς κάθε κάψουλα που ανακυκλώνεται μπορεί να πάρει μια άλλη μορφή. Για να σηματοδοτήσει την τέταρτη επέτειό της, η

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 • Οι κάψουλες Nespresso είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο - το καλύτερο υλικό για την προστασία της φρεσκάδας και της ποιότητας των καψουλών καφέ Nespresso ,το οποίο έχει ως πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι απεριόριστα ανακυκλώσιμο. Η Nespresso επενδύει στο ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης για περισσότερα από 25 χρόνια. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε το ίδιο απλή και βολική τη διαδικασία ανακύκλωσης καψουλών Nespresso για τους πελάτες μας.

 • Η Nespresso έχει το δικό της ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, προσφέροντας μια σειρά επιλογών για να είναι απλό και βολικό για τα μέλη της να ανακυκλώνουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες τους. Έχουμε πάνω από 100.000 σημεία συγκέντρωσης σε όλο τον κόσμο, υπηρεσίες ταχυμεταφορών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, καθώς και τη νέα μας υπηρεσία "Ανακύκλωση στο Σπίτι" σε 18 χώρες. Φιλοδοξία μας είναι να συμπεριλάβουμε τις κάψουλες αλουμινίου στα καθιερωμένα συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης και συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 • Οι ανακυκλώσιμες κάψουλές μας επιστρέφουν στην αλυσίδα αξίας αλουμινίου, όπου ανακυκλώνονται και επανέρχονται σε κάποιο άλλο αντικείμενο της καθημερινότητάς μας - όπως μηχανές αυτοκινήτων, ποδήλατα, υπολογιστές, κουτιά σόδας ή ακόμα και νέες κάψουλες. Επίσης, χρησιμοποιούμε εκ νέου τον καφέ για να δημιουργήσουμε -πλούσια σε θρεπτικά συστατικά- κομπόστα ή πράσινη ενέργεια.

 • Χρησιμοποιούμε αλουμίνιο επειδή είναι το καλύτερο υλικό για την προστασία της φρεσκάδας, της γεύσης και της ποιότητας των καψουλών καφέ Nespresso . Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο που προέρχεται από τη φύση και είναι απεριόριστα ανακυκλώσιμο. Χάρη στο αλουμίνιο, δεν υπάρχει ανάγκη πρόσθετης συσκευασίας για την προστασία της φρεσκάδας και της γεύσης. Το ανακυκλωμένο αλουμίνιο είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Υπολογίζεται ότι το 75% του συνόλου του αλουμινίου που έχει παραχθεί ποτέ, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Το αλουμίνιο χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από τη συσκευασία τροφίμων μέχρι τα αυτοκίνητα και τους υπολογιστές, από τα κουφώματα μέχρι τα ποδήλατα.

  1. Μέσω του αποκλειστικού συστήματος Nespresso, οι χρησιμοποιημένες κάψουλες αποστέλλονται στην εγκατάσταση ανακύκλωσης μας.
  2. Εκεί καταστρέφονται και διαχωρίζεται ο καφές από την κάψουλα αλουμινίου.
  3. O καφές μετατρέπεται σε πράσινη ενέργεια ή θρεπτική ουσία για λίπασμα.
  4. Οι άδειες κάψουλες θερμαίνονται για να λιώσουν την πλαστική επικάλυψη και άλλα υλικά
  5. Μόλις παραμείνει μόνο καθαρό αλουμίνιο, αυτό λιώνει και ανακυκλώνεται.
 • Οι κάψουλες Nespresso απαιτούν ειδική ποιότητα αλουμινίου. Η διαθεσιμότητα ανακυκλωμένου αλουμινίου σε αυτόν τη συγκεκριμένη ποιότητα είναι πολύ χαμηλή. Στην πραγματικότητα, η καλύτερη πηγή σωστής ποιότητας αλουμινίου προέρχεται από ανακυκλωμένες κάψουλες Nespresso. Χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένες κάψουλες Nespresso για να κάνουμε νέες κάψουλες, όπου είναι εφικτό και έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

 • Οι πλαστικές κάψουλες γενικά χρειάζονται περισσότερη συσκευασία, όπως και μία πρόσθετη επικάλυψη για να διατηρηθεί η φρεσκάδα. Παραδόξως, αυτό γίνεται συχνά από αλουμίνιο. Πιστεύουμε ότι το αλουμίνιο είναι το πιο βιώσιμο υλικό για τις κάψουλες μας, καθώς μειώνει την ανάγκη για πρόσθετη συσκευασία και προστατεύει τη φρεσκάδα και την ποιότητα του καφέ μας και είναι απεριόριστα ανακυκλώσιμο.

 • Πιστεύουμε ότι ο διαχωρισμένος καφές έχει νόημα από άποψη βιωσιμότητας. Χρησιμοποιούμε την προσέγγιση Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής (LCA) για τη μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα των προϊόντων μας. Δουλεύουμε σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των προϊόντων μας - από τον σπόρο μέχρι τη σταγόνα του καφέ - για να μειώσουμε το αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Από το 2009, έχουμε ήδη μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κάθε φλιτζανιού Nespresso κατά σχεδόν 20%.

 • Χρησιμοποιούμε την προσέγγιση Αξιολόγησης Κύκλου Ζωής (LCA) για τη μέτρηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων μας. Αυτή η προσέγγιση δείχνει ότι οι μεγαλύτερες επιπτώσεις είναι οι διαδικασίες της καλλιέργειας καφέ, ακολουθούμενες από τη φάση της χρήσης μηχανών. Η συσκευασία δεν είναι η κινητήρια δύναμη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αντιθέτως έρχεται στην τρίτη θέση. Με το σύστημα κατανάλωσης ακρίβειας της Nespresso , τα μέλη μας χρησιμοποιούν μόνο την απαραίτητη ποσότητα νερού, καφέ και ενέργειας που χρειάζονται για να φτιάξουν ένα φλιτζάνι χωρίς να σπαταλάνε αυτούς τους πόρους περαιτέρω - με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούν τα απόβλητα τροφίμων, νερού και ενέργειας. Η ακριβής χρήση των πόρων σε ένα σύστημα κατανάλωσης ακριβείας μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τα απόβλητα και σε πολλές περιπτώσεις αυτό αντισταθμίζει περισσότερο την πρόσθετη συσκευασία που χρησιμοποιείται για τον καταμερισμένο καφέ.

 • Οι επαγγελματικές κάψουλες Nespresso μπορούν να ανακυκλωθούν όπως και οι κάψουλες μας στο σπίτι. Η συλλογή και ανακύκλωση των καψουλών συζητείται κατά περίπτωση με τους επαγγελματίες πελάτες μας και έχουμε δημιουργήσει πολλές εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλες τις χώρες στις οποίες εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν επίσης να ανακυκλώσουν.

Γιατί Nespresso;

Απολαύστε στο μέγιστο την τέλεια εμπειρία Nespresso γνωρίζοντας τη δέσμευσή μας στο να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και να προσφέρουμε καφέ ύψιστης ποιότητας, για να δημιουργήσουμε μια μεγάλη γκάμα αυθεντικών γεύσεων - όλα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Διαβάστε περισσότερα

 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ

  Λάβετε τον καφέ σας εντός 24 ωρών για παραδόσεις εντός της πόλης ή εντός 48 ωρών για την υπόλοιπη Κύπρο

  (Εντος οριων των πολεων για Λευκωσία και Λεμεσό).

 • ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΜΙΑ BOUTIQUE

  Παραγγείλετε online και παραλάβετε την παραγγελία σας μία Boutique.

 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΗΧΑΝΗΣ

  Χρειάζεστε βοήθεια με τη μηχανή σας; Οι ειδικοί μας βρίσκονται δίπλα σας.