Ο Dharkan επέστρεψε
Ispirazione Italiana

Ispirazione Napoli

Έντονο
0,55 €
Ispirazione Napoli είναι διαθέσιμο για αγορά σε προσαυξήσεις των 10
Προέλευση
Για τον Ispirazione Napoli δημιουργήσαμε ένα χαρμάνι με ποικιλίες Robusta από την Ουγκάντα και μια "ιδέα" Arabica από τη Νότια Αμερική. Επιλέξαμε με προσοχή καφέδες που μπορούν να αντέξουν στο έντονο καβούρδισμα που απαιτείται για αυτό το χαρμάνι και, συγκεκριμένα, καφέδες που παράγουν δυνατά και παράλληλα ωραία αρώματα, γεύσεις και υφές, αντικατοπτρίζοντας τη μακρόχρονη ιστορία και τις παραδόσεις της Νάπολης.
  • OriginalLine
  • 13 Ένταση
  • Ristretto 25 ml
  • Espresso 40 ml

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΚΑΦΕΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΚΑΦΕΣ

Καβούρδισμα

5

Οξύτητα

1

Πικράδα

5

Σώμα

5

0,55 €

 

 

Από τους δρόμους της Νάπολης, η βαθιά ριζωμένη τοπική παράδοση του καφέ ήταν αυτή που ενέπνευσε τη μέθοδο καβουρδίσματός μας για σκούρο χαρμάνι, με μια δεξιοτεχνία που χαρίζει ένταση στον καφέ. Στο χαρμάνι προστίθεται Robusta, για βελούδινο, κρεμώδες αποτέλεσμα με εξαιρετικά πλούσια υφή και ευχάριστη, πικρή επίγευση. Ένας φόρος τιμής στη δεξιοτεχνία καβουρδίσματος της ιταλικής πρωτεύουσας του καφέ.

 

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ: Βελούδινη, κρεμώδη υφή με εξαιρετικά παχύρρευστο σώμα που αφήνει μια διακριτική και ευχάριστη πικρή νότα.

 

Bitter Citrus Cool

Από τους δρόμους της Νάπολης, το τοπικό, βαθιά ριζωμένο τελετουργικό του καφέ ενέπνευσε το σκούρο καβούρδισμα του Ispirazione Napoli. Ο συνδυασμός της βελούδινης υφής και της νόστιμης πικρής επίγευσής του είναι μια νίκη για την οποία αξίζει να κάνετε μία πρόποση με αυτή την πικρή, με εσπεριδοειδή συνταγή.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΚΑΦΕΣ

Ο Ispirazione Napoli είναι εμπνευσμένος από τον έντονο, σκούρο καφέ που συναντά κανείς σε αυτή την πόλη. Στη Νάπολη, ο καφές δεν είναι απλή υπόθεση. Είναι ένα βαθιά ριζωμένο τελετουργικό που ακολουθούν με ευλάβεια οι κάτοικοι. Εδώ γεννήθηκε η ναπολιτάνικη καφετιέρα που μετέτρεψε τον καφέ από προνόμιο της αριστοκρατίας σε καθημερινή συνήθεια όλων των ανθρώπων. Εδώ γεννήθηκε η παράδοση του καφέ για αργότερα που θέλει τους πιο εύπορους να παραγγέλνουν δύο καφέδες αλλά να πίνουν μόνο τον ένα, αφήνοντας την απόδειξη για τον δεύτερο στο κατάστημα ώστε να μπορέσει να τον απολαύσει αργότερα κάποιος σε λιγότερο καλή οικονομική κατάσταση. Η Νάπολη είναι μια πόλη που συνδυάζει τη δύναμη και την ομορφιά, και γι' αυτό προτιμά τον καφέ της γρήγορο, σκούρο, δυνατό και κρεμώδη. Δημιουργήσαμε τον Ispirazione Napoli για να τιμήσουμε την πλούσια παράδοση της πόλης σε σχέση με τον καφέ και τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων. Το έντονο καβούρδισμα που κάνουν στη Νάπολη απαιτεί πραγματική δεξιότητα. Γι' αυτό και με το τολμηρό καβούρδισμα του Ispirazione Napoli επιχειρούμε να τιμήσουμε τη δεξιοτεχνία των ειδικών της ιταλικής πρωτεύουσας του καφέ. Για τον Ispirazione Napoli επιλέξαμε το πιο σκούρο και πιο έντονο καβούρδισμα, επιδιώκοντας να αναπαραγάγουμε τον παραδοσιακό ναπολιτάνικο καφέ. Επιλέξαμε προσεκτικά κόκκους καφέ που μπορούν να αντέξουν σε αυτή την ένταση καβουρδίσματος. Ο Ispirazione Napoli έχει εξαιρετικά παχύρρευστο σώμα, κρεμώδη υφή και μια υπέροχη πικρή νότα που μένει ως επίγευση.

 

ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ

Το πολύ σκούρο και έντονο καβούρδισμα του Ispirazione Napoli αντικατοπτρίζει την παραδοσιακή μέθοδο καβουρδίσματος που χρησιμοποιείται στη Νάπολη. Πριν από πολλά χρόνια, περπατώντας κανείς στα στενά της Νάπολης, μπορούσε να μυρίσει το έντονο άρωμα αυτού του καβουρδίσματος καθώς οι Ναπολιτάνοι έψηναν τον καφέ τους στα σπίτια τους. Στη διάρκεια αυτού του έντονου καβουρδίσματος, οι κόκκοι του καφέ αναπτύσσουν ορισμένα δυνατά και παράλληλα όμορφα χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά αυτά αντανακλώνται στο παχύρρευστο σώμα, την κρεμώδη υφή και την υπέροχη πικρή νότα αυτού του καφέ. Το καβούρδισμα σε αυτόν τον βαθμό απαιτεί πραγματική δεξιότητα και η ένταση του καβουρδίσματος του Ispirazione Napoli επιχειρεί να τιμήσει τη δεξιοτεχνία που συναντήσαμε στην ιταλική πρωτεύουσα του καφέ.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ

Ο Ispirazione Napoli αποτίει φόρο τιμής στους μικρούς, δυνατούς και σκούρους espresso που συναντά κανείς σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη του ιταλικού νότου, συνδυάζοντας τη δύναμη με την ομορφιά. Πρόκειται για έναν βελούδινο, κρεμώδη καφέ με εξαιρετικά παχύρρευστο σώμα που αφήνει μια διακριτική και ευχάριστη πικρή νότα ως επίγευση.

Από τους δρόμους της Νάπολης, η βαθιά ριζωμένη τοπική παράδοση του καφέ ήταν αυτή που ενέπνευσε τη μέθοδο καβουρδίσματός μας για σκούρο χαρμάνι, με μια δεξιοτεχνία που χαρίζει ένταση στον καφέ. Στο χαρμάνι προστίθεται Robusta, για βελούδινο, κρεμώδες αποτέλεσμα με εξαιρετικά πλούσια υφή και ευχάριστη, πικρή επίγευση. Ένας φόρος τιμής στη δεξιοτεχνία καβουρδίσματος της ιταλικής πρωτεύουσας του καφέ.

Συστατικά και Αλλεργείες

10 κάψουλες καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ για το σύστημα Nespresso.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Καβουρδισμένος και αλεσμένος καφές.

ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ (ΓΙΑ 10 ΚΑΨΟΥΛΕΣ)

60 γραμ.

ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ